lunes, 7 de octubre de 2013

Presentació del Sindicat de Precaris


Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.
Algunes persones de manera autònoma hem decidit acostar-nos aquests dies als negocis dels nostres barris, dels quals som habitualment consumidors, amb la intenció de donar a conèixer una campanya perquè els propietaris d’aquestes empreses donin l’1 % de les vendes d’octubre a la caixa de resistència dels docents . La nostra sorpresa ha estat trobar-nos amb una posició ideològica contra alguna de les raons que motiven la vaga de docents, fins i tot en llocs molt freqüentats per gent dels moviments socials, on els seus amos desplegaven tot l’argumentari que
podem llegir aquests dies al diari El Mundo o en l’ABC.
Després d’aquesta experiència hem tret dues conclusions:
1 . Estem consumint en negocis locals on els seus propietaris donen suport a idees o ideologies que estan en contra del que lluitem.
2 . En altres negocis hi ha una por a posicionar-se políticament per si això pot comportar perdre clients. El paper empresarial va per davant de la sensibilitat social, conducta pròpia d’una petita burgesia que s’agafa al poc que li queda per no enfonsar-se, encara que sigui a costa de mantenir-se indiferent o donar l’esquena als problemes dels seus veïns.
Davant d’aquesta situació hem decidit posar en marxa el Sindicat de Precaris, amb el qual pretenem donar una eina per:
1 . Permetre denunciar de manera anònima una situació d’explotació laboral , detallant el nom i adreça del negoci perquè la resta de precaris puguem evitar consumir aquí .
2 . Assenyalar els propietaris dels negocis que manifestin obertament una ideologia contra els precaris, perquè puguem visibilitzar davant la resta de veïns del barri quin tipus de persona és a la que estem donant els nostres diners quan consumim en el seu negoci
3 . Donar alternatives de llocs de consum que donin suport als precaris i donar-nos suport mutu en els casos de precarietat en què vivim.
Us convidem a entrar a la nostra pàgina de Facebook  (“Sindicato de Precarios”) i usar els missatges privats per comunicar algun cas dels esmentats. Nosaltres ho publicarem de manera anònima i anirem preparant una llista de negocis on els seus propietaris ataquin els precaris.